O spletni strani

Spletna stran TEOZOFIJA V SLOVENIJI je neodvisna spletna stran posvečena širjenju in preučevanju Teozofije v Sloveniji. Nastala je leta 2005 s pomočjo pokojnega Generalnega sekretarja Kanadskega Teozofskega Združenja, Georgea Duguaya. Osnovni cilj spletne strani
TEOZOFIJA V SLOVENIJI je ta, da omogoči svoboden in anonimen dostop do svojih vsebin in omogoči ljudem spoznati Teozofijo. Urednik spletne strani TEOZOFIJA V SLOVENIJI je Anton Rozman, raziskovalec teozofskega gibanja in član mednarodnega Teozofskega društva od leta 1992.

V spomin na Georgea Duguaya (1932 – 2008)

29. januarja 2008 nas je v starosti 76 let v Bramptonu v Ontariu zapustil George Duguay, ključni vodja in delavec Kanadskega teozofskega združenja. George se je rodil in odraščal v Montrealu in tam preživel vse svoje življenje do leta 1988, ko se je preselil v Toronto. Teozofskemu društvu se je pridružil leta 1957. V zadnjih petdesetih letih je bil George aktiven na različnih položajih in krogih CTA. V poznih petdesetih letih prejšnjega stoletja je služil kot blagajnik kroga Isis v Montrealu ter deloval kot predavatelj in skrbnik promocijskih dejavnosti kroga. V zgodnjih sedemdesetih letih je George na predlog takratnega mednarodnega predsednika Teozofskega društva, g. Johna Coatsa, da bi v Kanadi zasnovali teozofske dejavnosti za francosko govoreče člane, pomagal vzpostaviti krog Christos v Montrealu. V njem je vrsto let opravljal funkcijo predsednika. Leta 1988 se je George zaradi svojega dela preselil v območje Toronta in se pridružil krogu York v Torontu. Leta 1993 je pomagal pri nastanku nacionalne teozofske revije The Light Bearer (Nosilec luči). Leta 2000 pa je bil ob upokojitvi izvoljen za Regionalnega sekretarja Kanadske federacije Teozofskega društva (predhodnice Kanadskega teozofskega združenja).

Njegova vpetost v teozofijo in poslovna kariera sta Georgeu zagotovila širok nabor izkušenj. Delal je kot računovodja v zavarovalnici, opravljal pa je tudi različne nadzorne funkcije na področju uvoza in transporta. Eden najzahtevnejših vidikov njegovega dela v prometu so bila zagotovo pogajanja o delovnih pogodbah s sindikati voznikov in reševanje delavskih pritožb.

 

Leta 2001 je George odigral ključno vlogo pri pisanju statuta in vzpostavitvi delovanja CTA (Kanadskega teozofskega združenja), ko je obenem postal tudi njegov prvi predsednik. George je za CTA opravil veliko dobrega dela in mu služil vse do svojega zadnjega diha. V zadnjih nekaj mesecih svojega življenja, ko je bil bolan, je nadaljeval s svojimi dolžnostmi zakladnika, opravljal pa je tudi večino dela Generalnega sekretarja CTA v vmesnem obdobju do imenovanja novega predsednika CTA.

 

George je tudi zasnoval in urejal spletno stran CTA ter ustvaril izpopolnjeno in bogato spletno stran z več kot 800 spletnimi dokumenti, ki jih uporabljajo univerze in teozofske organizacije z vsega sveta. Poleg tega je George vse do svoje smrti skrbel za tiskanje in distribucijo revije The Light Bearer. IZVORNO SPLETNO STRAN CTA je s pomočjo Antona Rozmana arhiviral še eden izmed njegovih mednarodnih sodelavcev Konstantin Zaitzev in je dostopna na naslednji POVEZAVI.

 

George Duguay je nudil odločilno pomoč in podporo skrbniku obstoječe spletne strani TEOZOFIJA V SLOVENIJI ter številnim drugim spletnim skrbnikom in prevajalcem po svetu. Vsi izražamo globoko hvaležnost za vse, kar je storil za nas in za širjenje teozofije po svetu in se bomo še naprej trudili, da bi nadaljevali njegovo odlično delo.

 

Anton Rozman, 2008

Z uporabo te strani se strinjate z namestitvijo piškotkov, kot je opisano v naši Politiki zasebnosti.